Agenda & Regio

Agenda

Wilt u weten wat wij allemaal organiseren in ons hotel? Lees meer

Volgende

Locatie

Streekmuseum Hansenhof

Streekmuseum de Hansenhof, een uit oude bouwmaterialen opgetrokken boerenstulp, ligt op een mooie fiets- en wandelroute tussen Lomm en Velden in landelijke buurtschap Hasselt aan de Maas.

Op het bloemrijke erf staan een nostalgisch bakhuisje en een leerlooierij. Even verderop vindt men een provinciaal monument, het uit de 16e eeuw stammende Hoogwaterhuis. Het museum vertelt veel over de geschiedenis van de streek en het dorpse leven van decennia geleden. De collectie omvat daarnaast een rijke verzameling aan archeologische vondsten, foto’s, knipsels, bidprentjes en andere documenten, die aansluiten op de doelstelling van het museum: het doorgeven van de geschiedenis.

De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het museum is van 1 mei tot met 31 oktober iedere zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor groepen gaan de deuren ook op afspraak open. Meer informatie vindt u hier

De afstand tot het museum is 5,2 km. Voor rondleidingen kunt u zich wenden tot: De heer Hai Gout, email: ahpwgout@hotmail.com, telefoon 077-4722219 of mevrouw Jo Geelen, telefoon 077-4724260.