Agenda & Regio

Agenda

Wilt u weten wat wij allemaal organiseren in ons hotel? Lees meer

Volgende

Locatie

Venlo en omgeving

Venlo, een stad met ongekende mogelijkheden. De laatste jaren is de binnenstad op een zeer positieve manier veranderd. Er is ruimte voor de vele aspecten die een stad als Venlo herbergt, van winkels tot musea. Venlo kent nog de oude stratenstructuur van de middeleeuwen, met het stadhuis uit de 15de eeuw, de kronkelige straatjes verbinden de diverse pleinen. Aan deze pleinen en kleine straatjes zijn diverse winkels, ateliers, cafeetjes en restaurants gevestigd.

Omgeving van Venlo

Ontdek de veelzijdige omgeving van Venlo, vanuit Van der Valk Hotel Venlo bent u zo bij diverse bezienswaardigheden zoals musea, attractieparken en natuurparken. Diverse van deze bezienswaardigheden kunt u terugvinden op onze website. Daarnaast helpen wij u graag verder in ons hotel, de collega's van de receptie helpen u graag verder. Tevens is er een digitaal informatiepunt, dit in samenwerking met Liefde voor Limburg. Het digitale informatiepunt beschikt over alle informatie uit de regio en de aangrenzende gemeenten. Maar hier kunt u bijvoorbeeld ook wandel en fietsroutes vinden en uitprinten. 

Binnenstad van Venlo "Beste binnenstad 2013-2015"

Winkelen is leuk in Venlo! Zeker in de historische oude binnenstad. Leuke speciaalzaken vind je met name in Klaasstraat, Gasthuisstraat, Parade en Jodenstraat. Grotere ketens zijn voornamelijk gevestigd op de Lomstraat en de Vleesstraat. Al vele jaren is de omgeving Nolensplein en Gelderse Poort het domein van de Duitse koopjesjagers. Maar ook dát is een ervaring om er eens doorheen te wandelen! Strijk neer in een van de horecagelegenheden en op de terrassen om bij te komen. Met de opening van de Maasboulevard is de binnenstad van Venlo 25 splinternieuwe winkels rijker geworden. Vandaar de terechte titel 'Beste binnenstad 2013-2015'.

Natuurparken in de regio

De regio beschikt over diverse natuurparken, al deze gebieden worden onderhouden door Stichting Limburgs Landschap. Vanuit Van der Valk Hotel Venlo zit u zo in de natuur en wandeld of fietst u zo een van deze parken in. Bijvoorbeeld Groote Heide Venlo, dit is een heidegebied met schraalgraslanden en naald- en loofbos. De zeldzame heidesoort rode dopheide komt voor op de Groote Heide. In het natuurgebied wordt volop gerecreëerd. Het gebied is 247 hectare groot en vrij toegankelijk. Door het gebied lopen tevens gemarkeerde wandel- en skeelerroutes en er is een informatiecentrum aanwezig op de Hinsbeckerweg.

Naast de Groote Heide zijn er natuurlijk nog een aantal mooie natuurgebieden. Deze kunt u makkelijk terugvinden op de website van Stichting Limburgs Landschap.

Boek een arrangement

Om uw uitstapje compleet te maken, kunt u het combineren met een van onze arrangementen.