Duurzaamheid

Oktober is de duurzame maand bij Van der Valk Hotel Venlo

In de maand oktober wordt extra aandacht gevraagd voor de duurzame producten en diensten die het hotel aanbiedt. Denk hierbij aan duurzame diners en wijnarrangementen. Of een hotelarrangementen in combinatie met het huren van een elektrische fiets of e-chopper en een bezoek aan de leverancier van yoghurt, Zuivel van Nu. Vanaf oktober is ook onze Valk Gym geopend. Kom eens een kijkje nemen in deze luxe en exclusieve gym en laat je door een personal trainer informeren over de lidmaatschappen en mogelijkheden.

ValkGym        Hotelarrangementen        Fietsverhuur       

 

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen past al jarenlang verbeteringen toe om een goede balans te vinden tussen het uitvoeren van werkzaamheden en het milieu. Door middel van het milieu-managementsysteem ISO 14001 wordt continu gestreefd naar verbetering op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Met de - als enige in de wereld - behaalde Cradle to Cradle certificering, voor een groot deel van het bouwbeslag, wil AMI zich onderscheiden in de markt met het verduurzamen van haar producten. Het Cradle to Cradle certificeringsproces maakt de producten stap voor stap aantoonbaar duurzaam. Hierdoor passen onze producten binnen het gedachtegoed van de circulaire economie

Tarkett doet er alles aan om de ultieme klantervaring te bieden, door het ontwerpen en produceren van vloeren en sportoplossingen voor het welzijn van mensen en met respect voor het milieu.

Lokaal eten voor een betere wereld. Dutch Cuisine is voor iedereen die duurzaam wil leven en eten. Onze chef heeft voor u een vier gangen menu samengesteld met prachtige verse producten van Nederlandse bodem. De producten worden lokaal ingekocht, zijn seizoensgebonden en bestaan voor 80% uit groenten en voor 20% uit vlees of vis. Zo eet u gezond, maar vooral ook milieuvriendelijk! Vanaf 1 oktober staat het Dutch cuisine weer op de kaart!

Duurzaanheid tot in de genen. Het nieuwe hotel is zo duurzaam mogelijk gebouwd het liefs helemaal Cradle-to-cradle. Om dit mogelijk te maken is er zoveel mogelijk samen gewerkt met lokale partners. De lat voor deze bedrijven lag hoog als het ging om duurzaamheid. Samen met deze partners is er een artikel verschijnen in Ondernemen in Limburg over hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. 

Op slechts 3 kilometer van het hotel bevindt zich Melkvee- & zuivelboerderij ‘Brosa’, de plek waar Mark & Ineke van melk van eigen koeien verse zuivelproducten maken. Echte zuivel, zo min mogelijk bewerkt, puur & geproduceerd met liefde voor dieren. Proef het zelf in de verse yoghurt op ons ontbijtbuffet. Neem een kijkje bij het uitkijkpunt, dagelijks geopend tussen 11:00 & 17:00 uur. Score na uw bezoek een van hun producten bij het versautomaat op de boerderij.