Jeu de boules

Let the games begin: Jeu de Boules

Vanaf 15 augustus 2024 openen wij vol trots onze splinternieuwe Jeu de Boules baan! Gelegen direct naast het prachtige buitenterras van Bar Ello en Restaurant V, kunt u genieten van een potje Jeu de Boules met een lekker drankje en comfortabele zitplaatsen op het loungeterras.

Wij hebben een set Jeu de Boules ballen beschikbaar achter de bar, maar voel u vrij om uw eigen set mee te nemen. Nog leuker: combineer uw spel met één van onze Jeu de Boules arrangementen! Bekijk hieronder onze arrangementen en kies uw favoriet.

Jeu de Boules Arrangementen

Boules & Balls voor € 30,50 op basis van 2 personen. Een derde persoon betaalt € 15,25.

Met ons Boules & Balls arrangement kom je echt niets te kort. Geldig voor één uurtje plezier met twee personen. Een onbeperkt aantal drankjes met een keuze uit frisdrank, huisbier van de tap en onze fantastische huiswijnen rood, wit en rosé. Is één uur te kort? Elk extra uur drank is slechts + €9,50 p.p. En alsof dat nog niet genoeg is, serveren we ook nog eens een lekker schaal met 8 bitterballen.

Inhoud arrangement obv 2 personen:

  • 1 uur Jeu de boules
  • 1 uur onbeperkt drankjes
  • 1 x bitterballen 8 stuks
  • Speluitleg en scorefomulier

Boules & DeLuxes voor € 36,50 op basis van 2 personen. Een derde persoon betaalt € 18,25.

Fun en borrelen met ons Boules DeLuxe arrangement. Dat wordt met twee personen genieten met onze Van der Valk Borrelplank, bestaande uit een assortiment van olijven, droge worst, kaasblokjes en 4 bitterballen. Geldig voor één uurtje plezier met twee personen. Een onbeperkt aantal drankjes met een keuze uit frisdrank, huisbier van de tap en onze fantastisch lekkere huiswijnen rood, wit en rosé. Is één uur te kort? Elk extra uur drank is slechts + €9,50 p.p.

Inhoud arrangement obv 2 personen:

  • 1 uur Jeu de boules
  • 1 uur onbeperkt drankjes
  • 1 x Borrelplank Van der Valk
  • Speluitleg en scorefomulier

Kom langs en ervaar zelf hoe gezellig en leuk Jeu de Boules kan zijn bij Van der Valk Hotel Venlo! Reserveren is niet nodig.

Jeu de boules spelregels

JEU DE BOULES SPELREGELS

Het Jeu de Boules spel is super simpel, maar misschien toch iets anders dan de meeste mensen denken. Er geldt geen minimum of maximum aantal personen per baan.

Maak een keuze:

- 1 tegen 1 (iedere speler krijgt 3 ballen)

- 2 tegen 2 (iedere speler krijgt 3 ballen)

- 3 tegen 3 (iedere speler krijgt 2 ballen)

 

Doel van het spel: gooi de boule zo dicht mogelijk bij de but.

Door middel van een toss wordt bepaald welk team het spel mag beginnen. Het beginnende team mag de plek van de werpcirkel bepalen. De werpcirkel moet altijd 1 meter van de kant liggen.

De eerste speler probeert de boule zo dicht mogelijk bij de but te werpen. De beginnende speler werpt de but, het kleine balletje.

Nu komt de tegenpartij aan de beurt. Deze probeert een boule dichter bij de but te werpen. Dit kan door een boule dichterbij te werpen of door een boule van de tegenpartij weg te stoten. Lukt dat, dan is het andere team weer aan de beurt. Lukt dat niet, dan mag datzelfde team blijven gooien tot het wel lukt. Als je ballen op zijn, is de tegenpartij aan de beurt.

Als alle boules gespeeld zijn, krijgt het winnende team net zoveel punten als het aantal ballen dat dichterbij de but ligt dan de beste boule van de tegenpartij. Het team dat de voorgaande werpronde heeft gewonnen, mag de nieuwe werpronde beginnen. De werpcirkel wordt opnieuw geplaatst.

Het team dat als eerste 13 punten behaalt, is de winnaar.