Van afval naar grondstof

Drijfveren
Persoonlijke drijfveren en een wereldwijde verschuiving naar een circulaire economie. Dat zijn aanleidingen geweest om duurzaam te ondernemen. Laten we zuinig zijn op onze aarde en geef nieuwe generaties een duurzame en circulaire bodem om van te leven. Wij spreken niet meer over afval, maar over grondstoffen.

Green Key
Van der Valk Hotel Venlo heeft een gouden Green Key certificaat. De sleutel naar een duurzamere wereld = Green Key!

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. De pijlers van Green Key: zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een keurmerk.

Als hotel doen wij veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt en voldoen wij aan de minimale normen van de internationale Green Key-organisatie. Samen werken aan een groene wereld inspireert en stimuleert.

In de afgelopen jaren heeft duurzaamheid een prominente plek gekregen in de dagdagelijkse exploitatie. Door een gezonde dosis visie en een duurzaam beleid, zijn we op dit moment in staat om onze gasten dagdagelijks de beste duurzame kwaliteit en service te bieden binnen Van der Valk Hotels. En dat gaat in de komende maanden en jaren verder ontwikkelt worden met de komst van een geheel nieuw hotel.

Download  ons MVO verslag 2021.

Cradle to Cradle
Duurzaam ondernemen is niet het enige wat belangrijk is. In de afgelopen jaren is de directie geïnspireerd geraakt door de filosofie van Cradle to Cradle ondernemerschap.

Cradle to cradle (C2C of van-wieg-tot-wieg) is een ontwerpfilosofie waarbij wordt uitgegaan van het principe dat afval gelijk is aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest.

Download  onze C2C ambitie. Hoe Hotel Venlo cradle to cradle gaat toepassen wordt op deze pagina in de komende tijd uitgeschreven. Binnenkort leest u er meer over.

Voor vragen kunt u contact opnemen het hotel. Blijf ons volgen op Facebook en LinkedIn.