Historie

In 1939 begonnen Martien en Rie van der Valk samen een restaurant in Voorschoten. Met hard werken en een gastvrije, huiselijke aanpak werd hun eigen zaak een succes.

In de jaren na de tweede wereldoorlog bouwden zij samen met hun 11 kinderen een aantal restaurants. Inmiddels is het bedrijf door hun kleinkinderen en achterkleinkinderen uitgebouwd tot het grootste horeca concern van Nederland met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer.
Nog steeds is de visie op gastvrijheid van Martien en Rie de basis van de succesvolle "Van der Valk-formule". Hun instelling en ondernemersgeest is een voorbeeld voor jongere generaties "Valken".

In 1993 nam Van der Valk het toenmalige Novotel in Venlo over en in 2000 werd het complex uitgebreid met een nieuwe toren, waardoor het totaal aantal kamers opliep tot 149 en het aantal vergaderzalen met vier stuks werd uitgebreid tot tien. Momenteel stelt Hotel Venlo 160 personeelsleden te werk. In 2018 bestond Van der Valk Hotel Venlo 25 jaar en in 2019 ging het hotel opnieuw op de schop. Met een kijk op de toekomst werd het hotel gerenoveerd naar de nieuwe standaard met in 2021 de opening van het nieuwe hotel met 168 kamers, 12 vergaderzalen, 3 restaurants en een luxe topfloor voor evenementen. De aankomende jaren wordt er binnen Van de Valk hotel Venlo veel aandacht besteed aan een nog groter duurzaam imago. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in het bedrijf en de medewerkers.

De heer en mevrouw van der Eijk leiden als 4e generatie Van der Valk Hotel Venlo. Voorheen vormden zij de directie van Van der Valk Hotel Melle in Duitsland. Daarvoor waren ze jaren werkzaam in diverse Van der Valk Hotels. De 5e generatie is in opleiding.

Terug naar "Over ons".