Over ons

Historie

In 1939 begonnen Martien en Rie van der Valk samen een restaurant in Voorschoten. Met hard werken en een gastvrije, huiselijke aanpak werd hun eigen zaak een succes.

In de jaren na de tweede wereldoorlog bouwden zij samen met hun 11 kinderen een aantal restaurants. Inmiddels is het bedrijf door hun kleinkinderen en achterkleinkinderen uitgebouwd tot het grootste horeca concern van Nederland met 68 vestigingen en nog eens 30 hotels in landen verspreid over de hele wereld.
Nog steeds is de visie op gastvrijheid van Martien en Rie de basis van de succesvolle "Van der Valk-formule". Hun instelling en ondernemersgeest is een voorbeeld voor jongere generaties "Valken".

In 1993 nam Van der Valk het toenmalige Novotel in Venlo over en in 2000 werd het complex uitgebreid met een nieuwe toren, waardoor het totaal aantal kamers opliep tot 149 en het aantal vergaderzalen met vier stuks werd uitgebreid tot negen. Momenteel stelt Hotel Venlo 120 personeelsleden te werk. In 2008 bestond Van der Valk Hotel Venlo 15 jaar en staat niet stil. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in het bedrijf en de medewerkers. In 2010 zijn de vergaderzalen gerenoveerd en in 2011 is het restaurant gerenoveerd. In 2011 zijn alle Comfort kamers voorzien van een nieuw interieur. In een later stadium worden extra vergaderruimten aangebouwd en zal een 2e hoteltoren met nog eens 60 hotelkamers worden gebouwd.

De heer en mevrouw van der Eijk leiden als 4e generatie Van der Valk Hotel Venlo. Voorheen vormden zij de directie van Van der Valk Hotel Melle in Duitsland. Daarvoor waren ze jaren werkzaam in diverse Van der Valk Hotels. De 5e generatie is in opleiding.