Dagje uit

Venlo

Venlo, een stad met ongekende mogelijkheden. De laatste jaren is de binnenstad op een zeer positieve manier veranderd. Er is ruimte voor de vele aspecten die een stad als Venlo herbergt, van winkels tot musea. Venlo kent nog de oude stratenstructuur van de middeleeuwen, met het stadhuis uit de 15de eeuw, de kronkelige straatjes verbinden de diverse pleinen. Aan deze pleinen en kleine straatjes zijn diverse winkels, ateliers, cafeetjes en restaurants gevestigd.

Omgeving van Venlo

Ontdek de veelzijdige omgeving van Venlo, vanuit Van der Valk Hotel Venlo bent u zo bij diverse bezienswaardigheden zoals musea, attractieparken en natuurparken. Diverse van deze bezienswaardigheden kunt u terugvinden op onze website. Daarnaast helpen wij u graag verder in ons hotel.

Winkelen

Winkelen is leuk in Venlo! Zeker in de historische oude binnenstad. Leuke speciaalzaken vindt u vooral in Klaasstraat, Gasthuisstraat, Parade en Jodenstraat. Grotere ketens zijn voornamelijk gevestigd op de Lomstraat en de Vleesstraat. Al vele jaren is de omgeving Nolensplein en Gelderse Poort het domein van de Duitse koopjesjagers. Maar ook dát is een ervaring om er eens doorheen te wandelen! Strijk neer in een van de horecagelegenheden en op de terrassen om bij te komen.

Het Limburgs Museum is een echt familiemuseum en misschien wel het leukste museum van de meest afwisselende provincie van Nederland. De geschiedenis, tradities en trends van Limburg zijn er het onderwerp, met altijd tentoonstellingen en andere leuke of interessante activiteiten.

Grenswerk wil mensen op een laagdrempelige manier in aanraking laten komen met muziek en met elkaar. Het programma is aansprekend en voor een brede doelgroep: populair, kwaliteit, vernieuwing en verdieping gaan hand in hand. We zijn de aanjager van popcultuur in de regio en een betrouwbare samenwerkingspartner. Openheid, samenwerking, waardering, plezier en innovatie zijn de kernwaarden van Poppodium Grenswerk.

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens uw verblijf bij Van der Valk Hotel Venlo? Wellicht is het een leuk idee om een bezoek te brengen aan Tuincentrum Leurs, welke op fietsafstand is gelegen van ons hotel. Tuincentrum Leurs in Venlo is namelijk een van de grootste tuincentra in Nederland. Daarbij organiseren ze regelmatig speciale activiteiten die leuk zijn voor jong en oud. 

Bioscoop

CityCinema

In het centrum van Venlo vindt u CityCinema, een bioscoop met 4 prachtige zalen met perfect 7.1 Dolby geluid, 500 luxe fauteuils en een spectaculair verlichte foyer waar u voor of na de film iets kunt drinken. Maar ook als u niet naar de film gaat bent u hier welkom voor een gezellige avond.