Bijenweide

Van der Valk Hotel Venlo heeft een Gouden Greenkey Certificaat. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat er alles aan wordt gedaan om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat Van der Valk Hotel Venlo net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Mede vanuit dit perspectief hebben zij een eigen bijen- en insectenweide gerealiseerd.

In deze weide staan twee bijenkasten en twee insectenhotels. Daarnaast is de omgeving hierop aangepast, zodat er genoeg voeding is voor deze insecten. Dit alles met als uiteindelijke doel dat het hotel iets terug kan doen voor de natuur in de nabije omgeving. Het ultieme streven is een bijdrage realiseren in de afname van de bijensterfte in Limburg.

Bovendien zal de honing die de bijen produceren zoveel mogelijk worden gebruikt door de keuken van Hotel Venlo. Zo ontstaat een unieke ervaring voor gasten én fijnproevers.

Op donderdag 29 september 2016 is de bijenweide officieel geopend door directeur Han van der Eijk en de heer Patrick van der Broeck, gedeputeerde in de provincie Limburg.