Ontdek Venlo en de omgeving

Leuke activiteiten in en rondom Venlo

Verblijft u in ons hotel en bent u op zoek naar een dagje uit in de buurt van Venlo? Bezoek dan de Rozenhof in Lottum. Hier kunt u uw kennis uitbreiden in het kenniscentrum, het rozenmuseum, het rozencafé of tijdens een heerlijke wandeling door de rozentuinen.

Rondleiding & proeverij

Hertog Jan Brouwerij

Bezoek de Hertog Jan brouwerij en bezoek de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij wordt u een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Van authentieke koperen brouwketels, tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. 

Op het eeuwenoude landgoed kunt u urenlang door de talrijke tuinen wandelen en van de verrassende kleuren en heerlijke geuren genieten. Beleef het Lommerrijk met zijn talloze beekjes, watervallen en vijvers. Voel in de Casa Verde tussen palmen, olijfbomen en kleurige bloemen of wandel door de Vallei met onder andere de Oosterse watertuin en de Rotstuin. In de Golftuin kunt u midgetgolfen tussen de watervallen en rotsformaties.

De IJsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. Zij stoken jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes. Het paradepaardje is de op eikenhouten vaten gelagerde korenwijn. De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd; De Wijmarsche Watermolen.

Met een TukTuk of elektrische retro scooter door de Maasduinen! Tuk Tuk Maasduinen ligt midden in het natuurgebied de Maasduinen. Na een instructie over de tuktuks kiezen jullie een van de mooie vaste routes.Bij beide routes kun je een van de vele terrassen aandoen voor een hapje of een drankje.

waterpret

Blaue Lagune

Net over de grens in Duitsland ligt het prachtige "Blaue Lagune". De watersportliefhebber heeft hier de gehele dag pret. Voor familie en kinderen is er van alles te beleven. Maar ook waterhelden kunnen zich hier uitleven. Wat dacht je van wake-boarding, SUPPEN, tubing en nog veel meer waterpret.

De Peel Ballonvaarten maakt passagiersvaarten met passie voor een onvergetelijke ervaring! De Peel Ballonvaarten varen traditioneel met kleine ballons voor de maximale beleving, zicht en betrokkenheid! Ontdek Noord Limburg op hoge hoogte. Ballonvaren zoals ballonvaren bedoeld is!! Vertrek bij Van der Valk Hotel Venlo is mogelijk. 

Het ketelhuis met zijn stoommachine, de parel van Steyl. De stoommachine in het Ketelhuis, de tijd lijkt hier stil te hebben gestaan, een unieke locatie in hartje Steyl. In de kelders is een mooie expositie over kloosterberoepen uit vervlogen tijden te bezichtigen en boven in de machinehal staat de prachtig gerestaureerde stoommachine.

Thermaalbad Arcen is beroemd om zijn baden met thermaalmineraalwater van 35-36 graden, dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron. Het thermaalwater bevat onder meer de mineralen: fluoride, jodide en ijzer. Door deze unieke samenstelling van sole-sterkte heeft het thermaalmineraalwater een heilzame werking. Door de aangename warmte voelt u direct alle spanning uit uw lichaam wegvloeien. 

Bij Taurus World of Adventure beleeft u verschillende avonturen voor het hele gezin, zoals het unieke Adventure Golf, verschillende lasergame arena’s, bowlingbanen, een game arcade, twee unieke achtbaansimulators en Prison Island! De grootste in Zuid-Nederland! met maar liefst 21 cellen krijgt u telkens verschillende opdrachten! 

Het Designer Outlet Roermond biedt mode en lifestyle met veel internationale merken en met kortingen van 30% tot 70% op de reguliere winkelprijs. Met meer dan 150 shops en dus een uitgebreid assortiment zit er voor iedereen wel iets tussen!

George Goossens organiseerde in 1935 een tentoonstelling met oud Tegels keramisch handwerk dat de Tegelse bevolking nog in bezit had. Deze verzameling bleef bijeen en vormde de basis van de collectie van het Pottenbakkersmuseum, ons huidige Keramiekcentrum Tiendschuur. George Goossens opende in 1936 een atelier in zijn fabriek waar de Tegelse keramiek nieuw leven werd ingeblazen. Op 21 juni 1987 opent het museum haar deuren in de Tiendschuur onder de naam Keramiekmuseum Tiendschuur.

Een van de oudste kastelen van ons land is tevens ook het modernste. Kasteel de Keverberg in Kessel is met haar ligging pal aan de Maas een plaatje om te zien. Een bezoekje aan dit kasteel is het perfecte ingrediënt voor een dagje vol historie, avontuur en architectuur. De sfeervolle Binnenplaats of het mooie Maasterras zijn altijd gratis toegankelijk voor een lekkere kop koffie met Limburgse vlaai of een goed glas wijn! 

Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. Bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.